Ervaringen van een opdrachtgever

« terug naar overzicht
06-09-2019 -

Bij een bezoek aan de klassieke, maar moderne boerderijwoning in Kerkwijk hebben wij onze klant een aantal vragen gesteld over de samenwerking met FreSjo. Lees hier hoe zij het project hebben ervaren.

Hoe zijn jullie bij FreSjo terecht gekomen?
Via mijn broer zijn we bij FreSjo terecht gekomen. Hij heeft met hen gewerkt en was daar zeer tevreden over. Zelf waren we met verschillende architecten bezig en zijn toen ook bij FreSjo gaan informeren. Meteen hadden we het gevoel dat dit bouw- en ontwerpbureau goed bij ons past.

Waarom hebben jullie uit de verschillende bureaus voor FreSjo gekozen?
FreSjo luisterde heel goed naar ons en pakte meteen vast wat wij bedoelden. Waar anderen vaak een eigen handtekening hebben en die graag doorvoeren, hebben wij dat bij FreSjo niet zo ervaren. Zij hebben wel een eigen handtekening maar luisteren daarnaast heel erg naar wat wij zelf willen. Ook als het gaat om het gebied waar we zijn gaan bouwen. Hier moest aan bepaalde richtlijnen voldaan worden, waar zij goed rekening mee hielden.

Hoe hebben jullie het proces verder ervaren?
Eigenlijk ook heel goed. Het was voor ons een hele nieuwe manier van tekenen. Eerder kregen we een tekening waarna we iets konden aanpassen en daar moesten we het dan mee doen. In het geval van FreSjo konden we alles aanpassen wat we zelf wilden. Doordat we onze eigen ideeën en wensen in konden brengen, ontstond echt ons droomhuis.

Waren er ook nog momenten in het proces die jullie wat lastiger vonden?
Nee, eigenlijk niet…  Er was wel een mooi moment wat ik graag wil benoemen. Toen de bouw was afgerond liepen we met de aannemer voor de eerste keer echt door het huis heen. Het voelde precies zoals we het al in de 3D-tekening hadden gezien. Normaal probeer je je zoiets voor te stellen, maar met een platte tekening is dat lastig. We vonden het heel bijzonder om te ervaren dat het huis uiteindelijk precies is geworden zoals we het graag wilden hebben.

Wat zouden jullie zeggen als iemand vraagt of jullie hen FreSjo aanraden?
We zouden FreSjo zeker aanraden omdat ze echt naar je luisteren. Aanpassingen zijn geen probleem, je kunt je eigen ideeën en wensen aangeven en daar wordt echt op geanticipeerd. Vooral het gemak waarmee alles gaat vonden we erg prettig. Laatst zei iemand tegen ons: “Na een jaar ga je wel dingen zien die je toch anders had willen doen” Dat is bij ons helemaal niet het geval. Het lijkt nu wel een verhaal te mooi om waar te zijn, maar we zijn gewoon echt heel tevreden en blij met ons droomhuis.