Nieuwbouwwoningen met een rijke historie

« terug naar overzicht
17-01-2020 -

Landgoed Noordenhoek in Deil kent een rijke historie en vindt zijn oorsprong met het kasteel Palmesteyn. De plannen die de gemeente voor dit gebied had, sloten niet aan op de wensen van Familie Everdingen, de grondbezitters. Zij wilden het landgoed met zijn rijke historie, het kasteel en de gracht graag beschermen door binnen het huidige bestemmingsplan een ander bouwplan te creëren.

Een architect uit de buurt hielp de familie met een ontwerp wat vergelijkbaar was met hoe het landgoed er vroeger uit heeft gezien. Wij mochten vervolgens onze tekenkunsten gebruiken om dit prachtige kasteel verder te vertalen en uit te te werken tot een digitaal 3D ontwerp.

Het idee ontstond om het gebouw onder te verdelen in verschillende woningen om het een bestemming te geven. Op dat moment zijn we samen met de opdrachtgever ook verder de geschiedenis ingedoken. De bouwstijlen die door de jaren heen zijn gebruikt wilden we namelijk zo goed mogelijk laten komen in het huidige ontwerp. Het is uiteindelijk helemaal geïnspireerd op historische kaarten en schetsen van het kasteel dat hier over de afgelopen eeuwen heeft gestaan. Dit is mooi te zien op onderstaande afbeeldingen.In de ontwerpfase zijn we in overleg gegaan met de gemeente om ervoor te zorgen dat het binnen het bestemmingsplan en de welstandseisen paste. Deze waren dankzij onze visualisatie direct enthousiast, waarna we het traject voortzette. Zo hebben we er een constructeur bij betrokken, omgevingsvergunningen verzorgd, verkooptekeningen gemaakt, en een stukje bouwbegeleiding ingegaan. Ook zijn de tekeningen van de opdrachtgever, die tevens landschapsarchitect is, gedigitaliseerd. Aan de hand van onze tekeningen is een begroting gemaakt en uiteindelijk is er een erfpachtconstructie ontstaan.

Op dit moment zijn we bij de fase aangekomen waarin de woningen verkocht worden, waarna de bouw gestart gaat worden. Gezien kopers de mogelijkheid wordt geboden om aanpassingen te doen, zullen wij de bouwtekeningen nog verder gaan uitwerken.

Meer foto's van dit project zijn hier te vinden. Bekijk hier ook de visualisatie de kasteelwoningen op landgoed Noordenhoek. Meer weten over hoe wij tijdens zo'n project te werk gaan en wat we mogelijk voor u kunnen betekenen? Je leest hier meer over onze diensten.