Nieuwbouwwoningen Palmesteyn
Deil – Landgoed Noordenboek

DE WENS VAN DEZE OPDRACHTGEVER: Bouwkundige uitwerking nieuwbouwwoningen Palmesteyn op het Landgoed Noordenhoek

Nieuwbouwwoningen Palmesteyn deil

Een uitgebreid en mooi traject waarbij het de kunst was om te voldoen aan nieuwe regelgevingen, maar ook de rijke historie van het landgoed te behouden. De plannen die de gemeente voor dit gebied had, sloten niet aan op de wensen van Familie Everdingen, de grondbezitters. Zij wilden het landgoed met zijn rijke historie, het kasteel Palmesteyn en de gracht graag beschermen door binnen het huidige bestemmingsplan een ander bouwplan te creëren.

ONTWERP MET EEN VERHAAL

Een architect uit de buurt hielp de familie met een ontwerp wat vergelijkbaar was met hoe het landgoed er vroeger uit heeft gezien. Wij mochten vervolgens onze tekenkunsten gebruiken om dit prachtige kasteel verder te vertalen en uit te te werken tot een digitaal 3D ontwerp. Het idee ontstond om het gebouw onder te verdelen in verschillende woningen om het een bestemming te geven. Op dat moment zijn we samen met de opdrachtgever ook verder de geschiedenis ingedoken. De bouwstijlen die door de jaren heen zijn gebruikt wilden we namelijk zo goed mogelijk laten komen in het huidige ontwerp. Het is uiteindelijk helemaal geïnspireerd op historische kaarten en schetsen van het kasteel dat hier over de afgelopen eeuwen heeft gestaan. Dit is mooi te zien op de afbeeldingen.

3D-VISUALISATIE

In de ontwerpfase zijn we in overleg gegaan met de gemeente om ervoor te zorgen dat het binnen het bestemmingsplan en de welstandseisen paste. Deze waren dankzij onze visualisatie direct enthousiast, waarna we het traject voortzette. Zo hebben we er een constructeur bij betrokken, omgevingsvergunningen verzorgd, verkooptekeningen gemaakt, en een stukje bouwbegeleiding ingegaan. Ook zijn de tekeningen van de opdrachtgever, die tevens landschapsarchitect is, gedigitaliseerd. Aan de hand van onze tekeningen is een begroting gemaakt en uiteindelijk is er een erfpachtconstructie ontstaan.

Video afspelen

JOUW BOUWWENS REALISEREN?

Laten we samen kijken wat we voor je kunnen betekenen.